Hantar Laptop ke HP Service Center

Hari ni pergi ambil laptop Compaq di HP Service Center. Skrin laptop bermasalah, nasib ada warranty selama 3 tahun.

Hantar laptop ni minggu lepas. Tempatnya di HP Tower, Bukit Damansara, Kuala Lumpur. Saya memang tak tahu tempat tu, tak pernah sampai ke situ. Nak cari tempatnya guna google maps juga la. Bila pergi ke sana, sesat juga tapi akhirnya sampai.

Bawa juga dokumen-dokumen yang ada, tapi customer service tak memerlukannya pun. Cukup bagi laptop, dia orang scan je nombor siri laptop terbabit. Kan senang, servis pun pantas.

Inilah borang selepas pengambilan laptop tersebut. Tukar skrin baru dan bayarannya adalah percuma.

15 thoughts on “Hantar Laptop ke HP Service Center

  1. syahrilhafiz

    ha ah aku pun dulu kena gak ..damn
    compaq ni kalau nasib tak good2 skrin tu buat hal lah..jadi line2 putih kat bawah screen
    tapi nasib hantar gi warranty hari tu siap dalam 2 minggu..
    banyak force call diorang kot..hehe

    [Reply]

    Shahrul Reply:

    Aku x force dia org pun. Siap seminggu pun x pe, sbb blk kg beraya. Tp, dia org repair sehari je selepas hantar. Cuma aku je yg lambat ambil..

    [Reply]

  2. Hadi Rofiee

    Salam perkenalan.

    Saya dlm perancangan nak beli laptop. Model apa ya yg bagus? 😐

    [Reply]

    Shahrul Reply:

    Saya x de la expert sgt. Tp pandangan peribadi saya, Compaq lebih bagus drpd Acer. Lain2 laptop, saya kurang experience ataupun kurang melihat rakan2 pakai yg lain. Saya guna Compaq CQ20, skrin 12′.

    [Reply]

    Hadi Rofiee Reply:

    Hmm.. ok tak mengapa. Sekadar bertanyakan pendapat.

    p.s: dlm perancangan, nak beli DELL. 😐

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What is 14 + 6 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)