Jangan Buang Masa Di Facebook

Facebook adalah website rangkaian sosial secara dalam talian. Kini telah ramai rakyat Malaysia yang mendaftarkan akaun Facebook. Facebook telah wujud sejak tahun 2004, dilancarkan oleh Mark Zuckerberg. Facebook mempunyai 400 juta pengguna dari seluruh dunia pada Februari 2010.  Secara purata, setiap orang mempunyai 130 rakan di dalam Facebook. Pengguna menghabiskan 500 billion minit setiap bulan di Facebook. Lihat statistik Facebook disini.

Keburukannya, kalau korang main game kat Facebook berjam-jam, memang buang masa. Macam game  FarmVille, tak de hasil main game. Aku tak main, hanya tahu nama saja. Kebaikannya, mungkin korang boleh lihat gambar kawan-kawan baru dan lama. Korang juga boleh ‘add’ ramai kawan, tapi ‘add’ saja belum tentu berkawan, ye tak. Paling seronok, jika kita fokus untuk memanipulasi facebook untuk cari duit.

Ya, korang gunakan facebook untuk membuat pemasaran samaada perniagaan, produk jualan ataupun perkhidmatan korang. Korang boleh mempromosikan kedai atau syarikat, boleh promosi  perkhidmatan seperti photographer atau freelancer dan mempromosikan perniagaan internet seperti affiliate dan online MLM. Ketahui teknik pemasaran Facebook disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *