Mee Siput Dari Muar

Saya pertama kali dengar makanan mee siput ni di forum WangCyber. Ada orang jual mee siput secara online. Mee siput ni berasal dari Muar, Johor, patutlah saya tak pernah tahu. Orang-orang Johor mesti biasa makan mee siput ni. Tengok gambar mee siput dibawah, mesti teringinkan, nyum nyum.

Kini, mee siput bukan saja boleh didapati di Muar, tetapi boleh didapati dari seluruh Malaysia. Tak perlu susah-susah cari kawan balik Muar, nak kirim beli mee siput. Korang boleh beli mee siput secara online saja di meesiput.com. Mee siput ni boleh dihantar ke semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak. Korang jangan risau pasal penghantaran, kualitinya terjamin.

Berat sebungkus mee siput yang dijual adalah 100g. Gambar diatas menunjukkan penghantaran 10 bungkus mee siput, siap ada tertulis ‘barang mudah pecah’. Macam ada barang kaca plak kan. Ini bagi¬† memastikan mee siput tersebut tidak hancur bila sampai kepada pembeli. Korang boleh beli dalam pakej samaada 10 bungkus, 20 bungkus ataupun 30 bungkus. Boleh tengok harga mee siput ni di meesiput.com.

9 thoughts on “Mee Siput Dari Muar

  1. Latifah

    perghhh… mee siput… lama giler x makan…
    dulu masa sekolah kat teknik muar, sanggup fly kuar semata2 nk beli mee siput ni… heheh…

    serius mee siput ni sgt sedap…
    errr.. nak try order gak ar pas ni…

    [Reply]

  2. iema06

    btol3x.mee siput nie mmg sedap dan ranggup.klu pekena dgn smbl tumis kering2 lg la kaw.sy ank jati muar.kkdg org panggil mee siput nie mee sanggul gak.:)

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What is 6 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)